Krydsfelt Festival er en ny ambitiøs festival på den danske kulturscene

Salon-kulturen og traditionen med herregården som det kulturelle epicenter foldes ud i den smukke lade på herregården Østrupgård ved Roskilde. Programmet er spækket af kulturpersonligheder i talks, performances og kunst, og med Pernille Rosendahl som det musikalske hovednavn. 

Krydsfelt er en ny festival, som giver sine gæster en helhedsoplevelse af musik, talks, kunst og mad i naturskønne omgivelser nord for Roskilde den 4. maj 2019. 

Når Krydsfelt den 4. maj for første gang åbner porten til den smukke ladebygning ved Gundsømagle Sø, er det med et ambitiøst program af musikere, forskere, forfattere og kunstnere, der står klar til at give festivalens gæster en kulturel oplevelse i intime rammer. Scenen vil dagen igennem være centrum for talks om emner som inspiration, kultur, natur, kunst og litteratur. Rummet og den omkringliggende park indbyder til fordybelse i performances, kunst og litteratur.

Pernille Rosendahl er det musikalske hovednavn på den første udgave af Krydsfelt, og vi er stolte over, at hun har valgt at lægge sin sommertour forbi Østrupgård, for at give publikum en helt unik koncertoplevelse. 

Programmet består udover musik også af en række talks med en stribe af anerkendte forfattere, forskere og kunstnere. Tine Høeg, Mie Olise Kjærgaard, FOS, Karen Fastrup og Olav Hesseldahl er blot nogle af navnene. 

Parken omkring laden bliver også inddraget til kunstperformances og oplæsning af blandt andre Lone Hørslev, Peter Adolphsen og Helle Hove.

Krydsfelt Festival skaber et rum for fordybelse i de forholdsvis intime rammer omkring Østrupgård. Festivalen bygger oven på den gamle tradition med herregårdene som kulturelle epicentre lokalt og nationalt, og folder salon-traditionen ud for at bidrage med inspiration, nærvær og fælleskab. 

Bag Krydsfelt Festval står Lise Kristoffersen og Marie-Louise Høstbo, der tilsammen har mange års erfaring i at skabe kulturelle events, hvoraf de succesfulde litterære saloner under Jeg holder SALONer noget af det grundlag stifterne bygger videre på med den nye festival.

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Roskilde Kommune og Underværker.

Kontakt os for yderligere oplysninger her.