Om

MANIFEST

Krydsfelt vil undersøge inspirationens landskab med udgangspunkt i det lokale sted omkring Gundsømagle Sø. Ved herregården Østrupgård ønsker vi at samle kulturens tråde under en bred paraply.

Fokus sættes på inspirationen og stedet; hvor kommer vi fra og hvor er vi på vej hen. Undervejs søger vi udfordringer og nye veje. Med Krydsfelt stopper vi op for en tid og gør status. Inspiration i naturen og hinanden, i lyden, kunsten, videnskaben, musikken eller arkitekturen.

I dag er det at søge inspiration ikke kun at studere og søge viden gennem litteraturen og videnskaben. I dag er vi alle eksponeret til et bredt og forgrenet netværk af medier, og alle aktører vil gerne påvirke os og give os inspiration til at tænke i nye retninger, til at købe andre produkter og leve et lidt anderledes liv, end vi allerede gør. Individet er idealet. Men inspirationen kommer fra fællesskabet.

Hvad er inspiration? Hvorfor søger vi inspiration? Hvordan har inspiration bragt os hertil, hvor vi er i dag? Og vil de nye digitale muligheder ændre den måde, vi bruger inspirationen i fremtiden?

Vi vil i mødet mellem kunstnere, musiker og videnskab, skabe rum for dette overraskende møde, som gør, at vi kan se verden med nye øjne.

Dette nye blik skal Krydsfelt åbne med dialog, performances, talks og interaktion deltagere. Vi vil undersøge inspirationens landskab, og hvordan de forskellige kunstarter og videnskaben bruger inspirationen til at nå nye erkendelser.

Et samlende ståsted i og omkring kultur og natur.