Annika Nilsson

ANNIKA NILSSON deltager på Krydsfelt Festival med en performanceinstallationen Brodmann ́s Omr. 17.

Annika Nilsson er født 1970 i Norrtälje, Sverige.

Hun er uddannet fra Danmarks Designskole, København i 2002. Eksamineret fra OTC Auteuruddannelse i 2013 og i Jungiansk Sandplay i 2014. Arbejder med scenekunst, performance, udstillinger og kunstneriske samarbejdsprocesser ofte med inspiration fra biologiens verden. Annika Nilsson udforsker og eksperimenterer med egne installationer der undersøger det flygtige og uhåndgribelige punkt hvor den indre og den ydre virkelighed mødes.

Annika Nilsson fik i 2018 projektstøtte fra Kunststyrelsen til performanceinstallationen Brodmann ́s Omr. 17, som bliver vist på Krydsfelt.

Brodmann ́s Omr. 17 – en performanceinstallation om øjet

Brodmann ́s Omr. 17 refererer til det sted i hjernen, der håndterer vores visuelle sansninger. Øjet ser – og i omr. 17 omsættes det til en forståelig sammenhæng.

Det er en sindets hektiske byggeplads, hvor vores verdensbilleder konstant bygges op og brydes ned. I performancen går vi på vandring i og udenfor omr. 17 i et legende møde mellem dig, de andre og landskabet.

Vi mødes ved flagstangen og går på opdagelse i øjets evolution via pupillen og videre hen til omr. 17 længere hen i parken.

Performance kl. 11, 13 og 15. Varighed ca 30 min.

I tiden mellem de 3 performances står installationen åben for besøg, på græsplanen bag hovedbygningen. Det hudfarvede telt der blafrer i vinden er Brodmann ́s Omr. 17.

Jorddialoger

En fritstående dialogisk installation under træerne under Krydsfelt festival. Tag en pause og lyt til hinanden og jorden under en stille stund med stetoskoper i ørene.

Jorddialoger er et forsøg på at komme i snak med hinanden om det vigtigste vi deler – jorden – på den anden side af ordets magt.

Brug stilheden mellem jer til at lytte til jeres fysiske samtale med krop og jord.