Linda Orloff

LINDA ORLOFF udstiller på Krydsfelt værkserien S-scape i Laden.

Linda Orloff. Foto: Anne-Li Engström

Linda Orloff er billedkunstner, uddannet fra Designskolen i Kolding og Danmarks Designskole i København samt cand. mag i Visuel Kultur med bachelorstudier i Kunsthistorie fra Københavns Universitet.

Orloff beskæftiger sig fortrinsvis med stedspecifikke fotografiske installationer. Med en på én gang sanselig materialeforståelse og konceptuel værktilgang udfolder hendes arbejde sig som en kontinuerlig fotografisk afsøgning af vekslende filosofiske landskaber, der gennemgående kredser om spørgsmålet om, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal hen.

På Krydsfelt Festival viser hun værkserien S-scape, der med sin enkle og truende smukke, svovlgule poesi, udfoldes som en refleksion over, hvordan vi balancerer udslippet af vores eget grundstof; skabertrangen og destruktionen. Hvordan vi undslipper det skæbnesvangre og former en refleksiv dimension til fordybelse. I grænselandet mellem fiktion og virkelighed fortætter værkerne sig omkring et univers domineret af et monofrekvent lys med reduceret farvespektrum.

Der zoomes ind og ud, skiftes synsvinkel, blik og bevægelse; mens et virtuelt landskab kortlægges i den kromatiske forskydning. Mættet til det yderste med det 16. grundstofs farvetone, står billederne som komponenter til en syrlig visuel fabel om det fatales og det skønnes mellemværende i verden.

Orloff har vist udstillinger på bl.a. Brandts, Museet for Fotokunst, Esbjerg Kunstmuseum, Kristianstad Konsthall og Rydals Museum i Sverige, Finnish Museum of Photography Helsinki og Northern Photographic Centre Oulu, Finland, Palazzo Esposizioni i Rom, FotoFest International 2000, Houston og Jackson Fine Art, Atlanta samt i New York på bl.a. Edwynn Houk Gallery, Robert Mann Gallery, Art Directors Gallery og SoHo Triad Fine Arts. Hun er repræsenteret i nationale og internationale samlinger, heriblandt Statens Kunstfond, Statens Konstråd, Sverige, Finnish Museum of Contemporary Photography, Museet for Fotokunst, Brandts og Det nationale Fotomuseum (Det kgl. Bibliotek) København.

I 1996 modtog hun Kulturministeriets fotografiske Bogpris, og siden en langrække tildelinger fra blandt andre Anne Marie Telmanyis Hæderslegat, Akademirådet, Dansk Litteraturråd, Nordisk Ministerråd, Statens Kunstråd og Statens Kunstfond. Se også: lindaorloff.com.

Tak til STATENS KUNSTFOND for støtte til produktion af værket til Krydsfelt Festival 2019.