Mie Olise Kjærgaard

MIE OLISE KJÆRGAARD deltager i talk med Erik Brandt Dam på Krydsfelt Festival.

Mie Olise Kjærgaard deltager i talk på Krydsfelt Festival. Foto: Privat

Mie Olise Kjærgaard beskriver sig selv som ’a maker, a painter and a builder’ – jeg voksede op på et skibsværft og savværk ved fjordene i det nordvestlige Danmark. Jeg har de seneste år arbejdet med en oversvømmet verden, folk der lever i træer og hvor alt er ført tilbage til det grundlæggende. Mennesker og dyr ror rundt i små både, og det er umuligt at sige, om dette er en flugt fra en overeffektiv verden (efter udbrændthed og stress) eller det er den samme situation, kun for kloden selv. Det sted, jeg har opfundet, kalder jeg Moirania (efter Moira). “

Kjærgaard har en MA i kunst fra Central St Martins i London i 2008. Hun har siden da arbejdet med maleriet og træstrukturer. Hendes fokus har været på skrøbeligheden i bygninger, strukturer og samfund – alle ofte på randen af kollaps.

Kjærgaard har udstillet på Museum of Contemporary Art i Utah, Museum of Fine Art i Houston TX, Museo de Arte Acarigua, Nikolaj Kunsthal i København og arbejder med gallerier i USA og Europa. Hun har været på ophold på Skowhegan, Art OMI, ISCP, og hun ses i samlinger af Chase Morgan, Ny Carlsberg Fonden, Kunstmuseet i Houston, Lester Marks, Philara Contemporary etc.