Snoremark bryggeri

Mjødhito, Mead & Stormy eller GT mjød?

Snoremark vil sælge drinks lavet på Mjød under hele festivalen. Du har selvfølgelig også mulighed for at købe mjød med hjem.

Bryggeriet er indrettet på Snoremark, der er ældre firelænget ejendom, der også er hjem for ejerne Karin Sloth og Thomas Bredholt. Gården ligger nord for Roskilde i landsbyen Tågerup højt hævet over landskabet med frit udsyn til alle verdenshjørner, Roskilde Fjord, middelalderkirker og gravhøje. Såvel landsby som ejendom har en historie, der rækker langt tilbage i Danmarks historie.

I 2011 sendte Thomas noget af det første bryg til Danmarksmesterskabet i mjødbrygning ved biavlerforeningens årlige honningfestival. Snoremark var i konkurrence med garvede mjødbryggere fra hele landet, og vandt på sin fyldige smag og gode balance. Det gav blod på tanden og blev startskuddet til at opskalere produktionen.

Efter et prøveår, hvor Karin sikrede sig, at opskrifterne holdt, og kvaliteten var stabil, har produktionen været støt stigende. I dag brygger Snoremark omkring 6000 liter mjød om året.

Hos Snoremark glæder familien sig over stadig flere anerkendelser og en voksende kundeskare, der har fået smag for de nordiske gyldne dråber. Således blev Snoremark Æblemjød i 2015 hædret med en guldmedalje ved den store fødevaremesse Nordic Food Contest og kåret som Årets Frugtvin i kategorien “Øvrige Frugtvine” i Dansk Forum for Frugtvin.

I 2016 fik Snoremarks Æblemjød første prisen og fire af de første seks pladser til Biavlerforeningens Danmarksmesterskab i mjødbrygning og senest i 2017 blev Snoremarks Æblemjød med humle igen kåret til Årets MJød i Dansk Forum for Frugtvin.

Læs mere om Snoremark her.